Gott Nytt 🎉

Det var en gÄng Är 2020. Det Äret jag tror mÄnga vill kasta pÄ soptippen. För min egen del har det varit ett bra Är om man jÀmför med en del andra Är. Jag har stÄtt pall. Och fajtats och kÀmpat som du. Jag har pluggat kurs för jobbet under Äret. Utöver arbetstid. Corona kom. Och under hösten, nÀr det Àr som tyngst för mig, fick jag mer att göra pÄ jobbet. Stressen var ett faktum. Plus att den psykosociala arbetsmiljön blev sÀmre. Jag gillar mitt jobb, men denna höst var tuff. Men jag har inte hamnat i nÄgon depression under 2020! Helt otroligt! Jag Àr sÄ tacksam. Och stolt över att jag sÄg varningstecknen i tid och gjorde ÄtgÀrder. Iallafall vad gÀller stress och övrig arbetsmiljö. Jag ska fundera mer pÄ vad som fick mig att inte bli deprimerad förra Äret.

Jag tÀnker att om jag kommer pÄ varför jag inte blev deppig sÄ kan jag ju anvÀnda dessa verktyg i framtiden. Jag har, som du kanske vet, BipolÀr sjukdom. Mina vÀnner och familj gör att jag fÄr glÀdje och energi. SÄ att jag orkar. Jag har trots dem hamnat i depressioner tidigare. Men inte Äret som gÄtt. Jag har förmodligen lÀrt mig mer om mig sjÀlv och vet vad jag mÄr bra av.

Vad har jag mer gjort under 2020? Jag har varit pĂ„ spa. Firat mej nĂ€r jag fyllde sĂ„klart. Uppdelat. Men Ă€ndĂ„. Sett mor och fars resa med att renovera köket hos dem. Paddlat kanot. Badat en gĂ„ng 🙈 Varit hundvakt. Och en massa mer.

Vad fÄr dig att mÄ bÀttre?

Och vad har du gjort under 2020!

Jag har som nyÄrslöfte att jag ska ta hand om mig. AlltsÄ mer. GÄ pÄ den dÀr massagen. Minska stress och har en plan för hur det ska gÄ till. Fotbada ofta. Göra sÄnt som jag kÀnner jag mÄr bra av.

Jag har lite strategier för att inte hamna i depressioner. Jag ser till att jag trÀffar mina vÀnner och familj. Faktiskt Àven nÀr jag mÄr sÀmre. Jag bokar in roliga saker. Jag Àlskar att planera, sÄ det gör jag mest hela tiden. Om jag skulle vara lÄg ett par dar sÄ sÀger jag till mig sjÀlv, att det kommer inte att vara för alltid.

Om du tycker att nĂ„got tips Ă€r vettigt ta det. Prova anvĂ€nd det. Jag skulle bli glad om det hjĂ€lpte dig ♄

Fixad till nyÄrsafton!
Outfiten!
FörrÀtten!
HuvudrÀtten!
EfterrĂ€tten som jag gjort 😁
NyÄrsnaglar!
Outfiten till jul!
Mysig Tjorven!

En reaktion till “Gott Nytt 🎉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s